העלו את המחיר של החולצה ללקוח מסוים בלבד

היה לקוח שבא לקנות חולצה מחירה היה 200 אך אחותי הציעה למנהלת (של הסניף, יש מנהל מעליה) למכור לו את זה ב300 מה שהיה כתוב על הטיקט של החולצה המנהלת הסכימה כי ללא אישורה אחותי לא יכולה לעשות זאת. אחותי יודעת מי אותו הלקוח האם היא צריכה להחזיר לו את ההפרש ולומר לו את האמת אני לא יודעת איך הוא יקבל את זה כי הוא אינו שומר תורה ומצוות.

תשובה:

שלום רב,

אין צורך להחזיר ללקוח את ההפרש.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' קפב סעיף ה: "אם הטעה השליח את הלוקח, דינו כשאר כל אדם שהמכר קיים עד שתות וזכה המשלח ביתרון". במקרה זה כנראה שאף מחיר של 300 שהיה כתוב אינו מחיר מופקע עד כדי כך שתהיה אונאה וממילא המקח קיים.