הפרשת חלה מ2 עיסות קטנות בצירוף סל כשכבר הופרש מאחת מהם בלא ברכה

שלום לכבוד הרב
הבוקר אפיתי לחמניות משתי קילו קמח ועשיתי הפרשה בלי ברכה
כעת בצהרים אני מכינה לחמניות מעוד קילו בצק האם אחרי שזה יהיה מוכן זה יכול להצטרף לחיוב הפרשה בברכה?
תודה

תשובה:

שלום רב.

כדאי לצרף שוב את הלחמניות לאחר האפיה בשקית נילון אחת או בכלי אחד, ולהפריש שוב חלה, אך בלי ברכה!!

מקורות:

ראוי לצרף את שני העיסות מכיון שיש ספק אם העיסה הראשונה היתה מחוייבת בחלה, ועל ידי צירוף הסל נהיה שיעור שלם והעיסה נהיית מחוייבת בוודאי, אך אין לברך מכיון שלשיטות ש2 ק"ג מחייבים הפרשה, כיון שכבר הפרישה ממנה בלא ברכה שוב עיסה זו אינה חייבת בחלה והעיסה השניה בפני עצמה גם אינה מחוייבת בהפרשה ולכן אין לברך על זה.