מזוזה שתיקן בה תיבה בלא שרטוט

שלום
אני סופר סתם במזוזה מחקתי תיבה שהיתה בה טעות כדי שיהיה כסדרן
לא שרטטי באותו מקום שמחקתי וכבר כתבתי את האות מה הדין?
תודה.

תשובה:

שלום רב.

בדיעבד המזוזה כשרה אף שנכתבה מילה אחת בלא שרטוט, ויש לשרטט אחר כך.

מקורות:

שו"ת יביע אומר ח"א יו"ד סימן כ', ובשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל הובא שאות אחת בכל שורה כשר בדיעבד בלי שרטוט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כתבתם שאות אחת בכל שורה כשר בדיעבד???

    ברוך ה' אני לומד כרגע הלכות סת"ם, וכתוב שאם חיסר שלוש תיבות (3 תיבות = שלוש מילים) שנכתבו פוסלות את המזוזה או את הספר תורה או את המגילה. (2 מילים זה יותר מאות) ורק שאם שכח 2 מילים עדיין כשר בדיעבד. ויותר מזה בספר יריעות שלמה בהלכות סרטוט (בהערה 10 כמדומני) הוא מביא דעה שאפילו שכח 3 מילים אבל אם זה מיעוט השיטה עדיין כשר בדיעבד. אבל על כל פנים 2 מילים ודאי זה כשר בדיעבד לכ"ע אם לא סרטט.
    וכל זה רק לעיניין מזוזה וספר תורה ומגילה. אבל לעניין תפילין אפילו אם לא סרטט בכלל אלא רק שורה עליונה התפילין כשרות לכתחילה (שולחן ערוך מפורש בסעיף ל"ב)