הריגת הבהמה לאחר השחיטה בירייה או בהכאה

ערב טוב הרבנים. אני עובד בבית מטבחיים, ורצתי לדעת כשהשוחטים שוחטים שור, אחרי כמה זמן מותר לגוי לשים כדור בראש? תודה.

תשובה:

שלום רב.

גדולי הרבנים מכל העדות והחוגים, וכל וועדות הכשרות המשגיחות על שחיטה דנו רבות בשאלה זו, מחמת הלחץ של ארגוני צער בעלי חיים בעולם שדרשו להרוג את הבהמה מיד לאחר השחיטה, וכולם פה אחד הסכימו שאין לעשות כן ואף לאחר כמה דקות מהשחיטה עדיין יש בה חיות ואין להורגה באמצעים אחרים.

כבר לפני למעלה ממאה שנה התחבר ספר הבלעת הדם שהביא דעות ארבע מאות רבנים ופוסקים שכתבו לאסור להכות על ראש הבהמה לאחר השחיטה כדי שתמות מהרה, ניתן לראות ספר זה כאן.