שיעור טלית קטן

שלום רב!
מה אורך ורוחב הטלית קטן לפי השיטה המחמירה ביותר, אם אפשר בס"מ?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

לכתחלה יש לרכוש טלית קטן שיש בה 60 ס"מ לכל צד לבד מהנקב.

מקורות:

במשנה ברורה סי' ט"ז סק"ד שלכתחילה יהיה אמה לכל צד ולדעת החזו"א אמה היא 58 ס"מ, וראוי להוסיף עוד 2 ס"מ כיון שטבע הציצית להתכווץ בכביסה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אם יש 60 ס"מ מלבד הנקב זה אומר שבכל צד מלבד הנקב יש 30 ס"מ, אין טלית כזאת בכל החנויות וגם לא 25 ס"מ בכל צד שזה מה שצריך שזה חצי אמה אין רק ממידה 9 ומעלה אז על מה העולם סומך ואיפה אפשר למצוא טלית כזאת לכתחילה?

  2. לכאורה צריך התרה, אבל למה לעשות זאת?? מצות ציצית כל כך מתוקה וקלה, בשביל כמה ס"מ בד להכנס לחשש שמא הפסדנו לגמרי את המצוה?? לא כדאי…