קנה גביע מתכת ב25 ש"ח והתברר שהוא של כסף

במהלך ביקורי בירושלים עיר הקודש, נכנסתי לחנות מציאות שמציעה מבחר מוצרים החל מכלי בית – כלי בנייה ועבודה וכלה בצעצועים וחטיפים, הכל במחירים זולים במאות אחוזים.
למשל אריזת איפור של חברה מובילה בשווי 200 שקל נמכר ב30 שקל וכן על זה הדרך.
יש לציין שבעלי המקום יהודיים.

השאלה היא כזו. רכשתי במקום גביע מתכת ב25 שקל, לאחר מכן התברר שזה כסף, כלומר שווה הרבה יותר מ25 שקל.
מה לעשות?

תשובה:

לפי מה שכתבת בשאלה, כל המוצרים נמכרים במחיר זול ביותר, אם כן לא נראה שהיתה טעות במחיר ואינך חייב להחזיר אותו. גם אם נראה שהמוכר לא ידע שהוא של כסף, אין צורך להחזיר אותו.

אבל יש לברר אם קיים חשש שמא המוצרים גנובים ולכן הם נמכרים בזול.

מקורות:

עיין רמ"א חו"מ סי' רלב סוף סעיף יח ובפתחי תשובה שם סק"ח שאם המוכר קנה מגוי ולא ידע שהוא של כסף אין הקונה חייב להחזיר אותו. אמנם הנתיבות שם סק"ח כתב שאם המוכר היה יכול להבחין בקלות שהוא של כסף אם רק היה פותח את האריזה, הקונה חייב להחזיר למוכר, אבל בנידון דידן מסתמא לא היה ניתן להבחין בקלות.

לעניין חשש גנוב עיין בערוך השולחן חו"מ סי' שנו סעיף יא שאם דבר נמכר בפחות ממחירו בשוק, הרי הוא בחזקת גנוב ואסור לקנות אותו.