עליה לקבר לאחר היארצייט

שלום,

בעלי לא זכר את התאריך העברי של פטירת אביו, מפאת מחויבויות החיים וענייני הפרנסה, שב"ה יסתדרו לטובה.
בעלי מתכנן ללכת היום למקום, התאריך הלועזי, ולומר את הקדיש שם בגפו.
ברצוני לשאול מה משמעות הדבר- האם מבחינה הלכתית זה בסדר ללכת לאחר שפיספס את התאריך, וכן לומר את הקדיש לבדו.

תשובה:

שלום רב.

אם לא התאפשר לעלות לקבר ביום היארצייט ניתן לעלות גם לאחריו, אך אין לו לומר קדיש בלא מנין, אלא לומר תהילים כפי שנהוג לומר בזמן העליה לקבר.

מקורות:

באהל חנה שבסוף הספר פני ברוך מובאת תשובתו של הרב שריה דבילצקי הכותב שעדיף לעלות לקבר לאחר היארצייט מאשר לפניו כיון שרושם הנשמה שירדה לקברה ביארצייט נשאר שם. ור' בדבריו של הגרש"ז אוירבך זצ"ל בהליכות שלמה פרק י"ח הערה 74.