תוכי מבוית שנמצא בישוב המוקף ישובים של גויים

בס"ד
לכבוד הרבנים שליט"א

נמצא בישוב תוכי מסוגנן. ברור שהיה גדל אצל אדם כלשהו, ניכר ע"י הפינוק שלו. הישוב שלנו גובל בישובים של גויים מסביב, האם חייבים להכריז.
יש לציין לא שמענו מעולם על תוכי שברח מבית וחזר לבד. כמו כן נמצא בלילה ולא ביום במקום ציבורי.
אודה אם אקבל תשובה בהקדם האפשרי על מנת שלא יהיה דבר זה מהמעכבים את התשובה (רמב"ם)

תשובה:

אם רוב דיירי הסביבה הם גויים, ניתן לתלות שהוא של גויים ואין צורך להכריז.

מקורות:

רמ"א סי' רס סעיף ח ועיין בסמ"ע שם ס"ק לו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הלכה זאת שהולכים אחר רוב העוברים במקום זה נאמרה רק באבידה שאינה יכול לעוף. אבל בעוף היודע לעוף הולכים אחר רוב העולם (או הסביבה, תלוי במרחק שאותו עוף יודע לעוף), וכפי שמפורש במקור שצוין בתשובה.