כשמשלים תפילת שחרית אם יאמר גם את שאר התפילה

מי שלא התפלל שחרית בגלל אונס, ומתפלל שתי תפילות שמונה עשרה במנחה, איך יתנהג בשאר חלקי התפילה כגון פסוקי דזמרה, ברוך שאמר וישתבח, ברכת יוצר אור וכו. ?

תשובה:

שלום רב.

אינו צריך להשלים את שאר התפילה רק את תפילת שמונה עשרה, ואת קריאת שמע בלא ברכותיה, וכן את ברכות השחר יכול בדיעבד לאומרם כל היום.

מקורות:

שולחן ערוך סי' נח סעיף ו', סי' קח סעיף א' ובמ"ב סי' נ"ב סק"י.