לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עלייה לקבר לאחר היארצייט

שלום לכבוד הרב.
יום הזכרון של אבי חל ביום רביעי בשבוע.בשל אילוצים לא אוכל לארגן מניין אנשים לאמירת קדיש בבית הקברות בו ביום.בכוונתי לומר קדיש כמקובל בבית הכנסת וכן לעלות לקבר לאמירת פרקי תהילים.
שאלתי,האם אוכל ביום שישי שלאחר היארצייט ,לעלות לקבר עם מניין אנשים ע"מ לערוך אזכרה ולומר קדיש.
תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

כשלא ניתן לעלות לקבר ביום היארצייט ניתן לעלות גם לאחריו, ועדיף לעלות לאחריו מאשר לפניו.

מקורות:

באהל חנה שבסוף הספר פני ברוך מובאת תשובתו של הרב שריה דבילצקי הכותב שעדיף לעלות לקבר לאחר היארצייט מאשר לפניו כיון שרושם הנשמה שירדה לקברה ביארצייט נשאר שם. ור' בדבריו של הגרש"ז אוירבך זצ"ל בהליכות שלמה פרק י"ח הערה 74, בדברי מי שגר בחו"ל שעדיף שיתרום דבר לעילוי נשמת הוריו ולא יבזבז כספים כדי להגיע לקברם ביום היארצייט.