ישיבת שבעה על אם מאמצת

שלום וברכה
נולדתי יתומה, אבא התחתן בשנית עם הדודה אחות של אמא שמעולם לא הכרתי אותה. הדודה שלי גידלה ואהבה אותי כבת כל ימי חייה עד היום הזה. ביום מותה (שלא יהיה) האם אצטרכי להתאבל ביחד עם האחים ואחיות החורגים. (שמשיח תגיע לפני זה) תודה הרב

תשובה:

שלום רב.

יש הסוברים שבן מאומץ צריך לנהוג אבילות בפטירת הוריו, וכן לשבת עליהם שבעה. אך למעשה אינו חייב בזה אך כל אדם שמצטער צער רב בפטירת אדם אחר (וכל שכן הורים מאמצים) יכול לשבת עליהם שבעה אך לא לנהוג בכל מנהגי האבילות.

בשורות טובות.

מקורות:

כן פסק התשובות והנהגות ח"ג יו"ד סי' שע"ג, והוכיח כן מרבן גמליאל שקיבל תנחומים על טבי עבדו (ברכות טז,ב), וכתב הרשב"א שם שהיה חביב עליו כבנו ולכן נהג אבילות. אמנם יש לדחות ראיה זו מדברי המאירי שם שכתב שלא נהג אבילות רק הצטער מאוד עד שהיו צריכים לנחמו.

וברמ"א יו"ד סי' שע"ד ס"ו מבואר שכל אדם יכול לנהוג במנהגי אבילות ויעוי"ש בפתחי תשובה סק"ג שלהתנהג בכל דיני השבעה לא ראוי.