לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כתם על בגד שאינו בדוק

בס״ד שלום וברכה! האם דיני כתם (בענייני טהרה) חלים רק כאשר הבד היה בדוק לפני כן, שאין עליו כתם. למשל אם אני ישנה אצל מישהו ופתאום אני רואה כתם האם גם עליו חלים דיני כתם? בנוסף, האם גודל הכתם נחשב רק בגדלו הרגיל ולא כל החלק שלו, למשל אם הוא נמרח, החלק שנמרח לא נחשב? כל טוב ושנה טובה

תשובה:

שלום רב וסליחה על האיחור במתן התשובה.

לא גזרו חכמים טומאת כתמים אלא בבגד שבדוק לה, אבל אם לבשה בגד שאינו בחזקת בדוק ומצאה עליו כתם טהורה. וסתם בגדים או מצעים שכובסו בכביסה בזמנינו הם בחזקת בדוקים כיון שכיום אין מצוי דם בבתים, אלא אם כן היה זה בגד שלא הקפידה על נקיונו וכדומה.

בכתם שנמרח וכעת יש בו שיעור יש להראות למורה הוראה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' ק"צ סעיף ל"ט, וראה שם בערוך השולחן סעיף ק"ז.