ייעוץ

אני מתבייש לשאול מישהו שמכיר אותי או איזה רב.
אני בן 20, מתחזק לאט לאט.
אבל לאחרונה הכרתי איזה מישהי, דיברנו במשך כמה חודשים, (לא קיימנו יחסים או משהו)
ואז התברר לי שהיא גויה, וכבר מאוחר מדי כי התאהבתי בה ואנחנו מדברים כל היום
איך אני שוכח ממנה?!?!!?!??! אני במצב שאני כל היום חושב עליה ומדבר איתה מלא פעמים ביום

תשובה:

שלום רב.

מדבריך ניכר שלמרות הרגש החזק שאתה חש כלפיה, אתה מבין ויודע שהיות והיא גויה עליך להתנתק ממנה מוקדם ככל האפשר, ולכן לא אאריך בחומרת האיסור לחיות עם גויה, אלא אתייחס לשאלתך – איך מתנתקים?

אך עלי לציין שאתה מתמודד עם ניסיון לא פשוט, וכל הכבוד לך שאתה יודע ומבין מה עליך באמת לעשות.

במצבך עליך לנהוג לפי הכלל שלמדנו "אחרי הפעולות נמשכים הלבבות"  דהיינו בשלב ראשון עליך להיפרד ממנה טכנית וכך יקל מעליך גם הניתוק הרגשי. ובשביל להתנתק ממנה באופן מוחלט יתכן וגם אחרי הניתוק הטכני עדיין יימשך לבך אליה, אולם אז עם ליווי מקצועי נכון תצליח ללמוד איך לחיות את חייך מבלי שהתקופה הזו היא זו שתלווה אותך ותנחה אותך במהלך החיים.

בהצלחה רבה בכל

הרב יהודה ליב אוירבך

לקביעת פגישה: