אם מותר לנשים ללמוד קבלה

האם מותר לאישה לקורא בזוהר/ ללמוד?

תשובה:

שלום רב.

מדברי הפוסקים עולה שגם גמרא אין לאשה ללמוד אלא הלכות הנצרכות לה ומוסרי חז"ל, ווודאי שאין לה ללמוד קבלה, שאפילו לגברים הזהירו הפוסקים שלא ללמוד לפני שמילא כריסו בש"ס ופוסקים, על אחת כמה וכמה בנשים שדעתם קלות שאין להם ללמוד זוהר וקבלה.

מקורות:

ר' בש"ך יו"ד סי' רמ"ו סק"ו מה שכתב בענין לימוד הקבלה, ור' עוד בשו"ת יחוה דעת חלק ד' סי' מ"ז שהאריך בחומרת לימוד הקבלה למי שלא מילא כריסו. ואם מותר לאשה ללמוד גמרא ראה את לשון השולחן ערוך סי' רמ"ו סעיף ו'.