שלום בית

מה אשה אמורה לעשות כשבעלה מתעקש לעשות דברים אסורים בחדרי חדרים וטוען שמותר?

תשובה:

שלום רב:

בשאלתך ישנה סתירה מניה וביה, משום שאת כותבת שהוא מתעקש לעשות דברים אסורים ומאידך את כותבת שהוא טוען שמותר. אם הדברים מפורשים לאיסור ברור הדבר שאין שום סיבה להסכים רק משום שהוא טוען שזה מותר, מה עוד שעליו לבסס את דבריו שהוא טוען שזה מותר, אחרי שהדברים מפורשים לאיסור. ואם הדברים אינם מפורשים לאיסור מדוע את מתייחסת אליהם כדברים אסורים? אולי אכן הוא צודק שהם מותרים?

יתכן והדברים נמצאים בתחום האפור שאין בהם איסור מפורש, אך הרגשת הלב או ההדרכה שקיבלת סותרת את ההיתר של הדברים, ובעלך משום מה טוען שהדברים מותרים, היות ואינם מפורשים לאיסור.

ובכן: כמו בכל דבר ששני בני הזוג לא מסכימים בדעה אחת – על כל זוג למצוא את הדרך הנכונה איך הם מיישבים ופותרים קונפליקטים ביניהם, בנוגע לשאלתך: הייתי מייעץ לכם לגשת יחד לרב שילמד את שניכם ואת הצרכים האישיים של כל אחד מכם, ויעמיק גם לחשוב מדוע בעלך טוען שהדברים האלו מותרים, ויכוון אתכם בדרך הנכונה להצליח לשמור על השלום ביניכם מבלי לפגוע בקדושת הבית היהודי.

בהצלחה רבה

הרב יהודה ליב אוירבך

לקביעת פגישה: