צפיה במשחקי ספורט שצולמו בשבת על ידי יהודים

שלום רב. יש לי שאלה בקשר לצפייה במשחקי כדורגל. האם מותר או אסור לצפות במוצאי שבת ובימי חול (דרך המחשב או דרך הטלוויזיה) במשחקי כדורגל שצולמו והוקלטו בשבת על ידי יהודים בערוצי ספורט ישראלים? אשמח אם תענו על שאלתי. כל טוב.

תשובה:

שלום רב.

אסור ליהנות מזה אף לאחר שיעבור זמן בכדי שיעשו.

מקורות:

בספר ארחות שבת פרק כ"ה סעיף ס"ו האריך בזה, והביא ב' טעמים לאסור להסתכל בדבר זה עולמית, א' מכיון שיש קנס בכל דבר הנעשה במזיד לצורך אחרים, ב' מטעמו של הגרי"ש אלישיב זצ"ל שכל דבר שלא ניתן לחזור ולעשותו אין שייך בו שיעור 'בכדי שיעשו' שכל דין 'בכדי שיעשו' הוא רק מפני שיכול שוב לעשות את אותו הדבר שנעשה בשבת וממילא אין לו הנאה ישירה מהמלאכה שנעשתה בשבת, אך צילום דבר שהיה בשבת שלא יכול לחזור שוב אין שייך בו בכדי שיעשו וממילא אסור לעולם.