לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עניית ברכו ששומע ממנין אחר

שלום רב

בבית הכנסת שאני מתפלל בו כל בוקר יש שני מניינים כידוע לכל בית כנסת [נץ ורגיל] ושאלתי:אני בא כל בוקר בערך 20 דקות לפני שמתחיל המניין השני ואני שומע את החזן של המניין הראשון אומר ברכו את ה" המבורך לפני עלינו לשבח
האם מותר לענות : ברוך ה: המבורך לעולם ועד

תשובה:

שלום וברכה.

מותר ואף מצוה היא לענות כששומע אמירת 'ברכו' אף אם זה ממנין אחר, ואף אם התחלת כבר להתפלל, אלא אם התחלת שמונה עשרה שבו אין לענות על דברים שבקדושה.

מקורות:

מבואר בכמה מקומות בשולחן ערוך שהשומע 'ברכו' יענה 'ברוך ה' המבורך לעולם ועד' אף אם הוא באמצע התפילה אלא אם כן הוא בתפילת שמונה עשרה (סי' ס"ו ס"ג סי' ק"ד ס"ז ועוד). אמנם עי' בהליכות שלמה פרק ו' סעיף י"ב שאם הדבר מפריע לו בתפילה אינו חייב לענות לדברים שבקדושה ששומע ממנין אחר, וכן אם מתפלל בכותל שיש בו כמה מנינים באותו זמן כיון שניכר שאינו מן המתפללים במנין האחר אין זה זלזול אם אינו עונה עמהם.