להשתמש בפרוזדור של המחסנים כמעבר לחלל

יש בבניין דיירים שקנו חלל בקומת המחסנים החלל הזה רשום בטאבו על שמם, ויתכן שאין היתר לחלל, הדיירים משתמשים בפרוזדור של קומת המחסנים בכדי להגיע לחלל, בגלל שזו הדרך היחידה להגיע לחלל.
השאלה : האם יש לבעלי החלל זכות להשתמש במעבר המשותף מאחר ויש להם זכות קניינית בחלל שקנו מהקבלן . והאם הדיירים שבבעלותם מחסן יכולים למנוע מהם זאת בגלל שאין להם היתר?
או שהם שווים כמו כל הדיירים?

תשובה:

אם דיירים בבניין ויש להם חלק ברכוש המשותף (פרט זה אמור להיות מופיע בנסח טאבו) והפרוזדור של המחסנים הוא רכוש משותף, יש להם זכות להשתמש בפרוזדור כמעבר. אם אין להם חלק ברכוש המשותף, אין להם זכות להשתמש בפרוזדור כמעבר, אלא אם יקבלו את רשות השכנים.

העובדה שאין להם היתר או שהחלל רשום על שמם בטאבו, לא משנה כלל.