שימוש בקליפת לימון לצורך עוגה וכדומה

שלום,
אני מעוניינת להכין עוגה שאחד ממרכיביה הוא קליפת לימון,
רציתי לדעת אם מלבד הצורך לנקות את הקליפה היטב מחשש לכנימות, האם יש בעיה של חומר המרוח על קליפת הלימון (את הלימון אני קונה בחנות עם הכשר מהדרין)

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב.

לפי עדות משגיחים בלימונים הנרכשים בכשרויות מהודרות (העדה"ח, הרב לנדא והרב אפרתי) אין חשש בחומר הנמרח עליהם מכיון שהוא חומר סינטטי, בכשרויות רגילות אכן יש בעיה להשתמש בקליפות הלימון לצורך עוגות וכדו' מכיון שהחומר המרוח עליהם העשוי מחומרים שונים (וביניהם חומרים מן החי) הוא חומר דביק שקשה להסירו גם ברחיצה.

יש להדגיש שבכל מקרה לפני שימוש בקליפת לימון יש לנקותה היטב מכנימות, ניתן לעשות זאת על ידי שפשוף הקליפה עם סקוטש ברייט וכדומה מתחת זרם מים.