חששות ריבית בעסקאות עם הבנק

שלום וברכה
האם הפקדת כספים בבנק בפק"מ / פר"י וכו' נחשבת כאיסור ריבית ?
האם זה משנה אם הריבית ידועה מראש או צמודה?
כנ"ל לגבי אג"ח ממשלתי, האם מותר?
חודש טוב ומבורך

תשובה:

לגבי הפקדות בבנק ניתן להסתמך על ההיתר עיסקא של הבנק ללא חשש.

ברכישת אג"ח ממשלתי יש בעיה של ריבית, אולם הרוצה להקל יש לו על מי לסמוך.

מקורות:

עיקרי החששות להסתמך על ההיתר עיסקא של הבנק הם בלקיחת הלוואה מהבנק ולא בהפקדה, כיון שהבנק אכן מרוויח מהכסף. כמו כן, המפקיד שהוא שומר תורה ומצוות יקיים את תנאי ההיתר עיסקא כדין ואינו חשוד לגבות מהבנק במקום שהיה הפסד (בשונה מהבנק אשר כנראה ינסה להתחכם נגד ההיתר עיסקא ולגבות מהלווים גם כשהיה הפסד באמתלאות שונות).

לעניין אגרות חוב ממשלתיות עיין כאן.