ירושה במקום שיש רק בנות

מה הדין לגבי ירושה באישה שיש לה 2 בנות ובעלה נפטר והתחתנה שוב והביאה בת נוספת והתגרשה מבעלה השני אז לפי דין תורה אין הבנות יורשות כלום אז האם אחיה יורשים אותה מדין הקרוב קרוב והאם בזמננו הבנות בכל זאת יורשות מאיזה שהוא דין אני מבין שלא שייך דינא דמלכותא בירושה על פי הרשב"א.

תשובה:

בת יורשת במקום שאין בן.

מקורות:

פסוק בתורה (במדבר כז ח-ט) "וְאֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל תְּדַבֵּר לֵאמֹר אִישׁ כִּי יָמוּת וּבֵן אֵין לוֹ וְהַעֲבַרְתֶּם אֶת נַחֲלָתוֹ לְבִתּוֹ: וְאִם אֵין לוֹ בַּת וּנְתַתֶּם אֶת נַחֲלָתוֹ לְאֶחָיו". וכן נפסק בשו"ע חו"מ סי' רעו סעיף א.

לעניין ירושת הבת בזמנינו עיין קובץ עומקא דדינא ח"ב עמוד 424.