גירות לשם אישות

שלום כבוד הרב שאלה אלך אני בחור שלפני שנה התחלתי ללמוד יהדות ואני עכשיו באמצע עוד לא סיימתי ואני בקשר עם בחורה יהודיה כמעט 8 חודשים ואני בונה עליה לעתיד ואני שוקל להתארס איתה השאלה היא כך לפי ההלכה מותר לי להתחתן איתה ואם מותר לי להגיד להורים שלה שאני יהודי

תשובה:

שלום וברכה.

אם אתה מתגייר כדי להנשא לאותה הבחורה, דבר זה נחשב לגירות לשם אישות וההלכה קובעת כי ביה"ד אינו מגייר במקרה כזה. אולם אם אתה מתגייר כדי להנשא לכל יהודיה ולאו דוקא לזו אין זה נחשב לגירות לשם אישות.

ולענין שאלתך האם לומר להוריה כי הינך יהודי. אסור לומר להם דבר כזה. אולם אתה יכול להתעלם מעובדה זו ולא לדבר על כך כלום.

מקורות:

שו"ת אגרות משה אבה"ע ח"ה (חלק ט' יצא לאור תשע"א) סי' יד על גירות למטרת נישואין עם יהודים באופן כללי. עי' ביבמות מה עכו"ם ועבד שבא על בת ישראל הולד כשר, אלא שהיו מקפידים על כך מאד. ובכל זאת רב יהודה המליץ לאחד כזה ללכת למקום אחד שלא מכירים אותו כדי שיוכל להנשא. ועי' בקהילות יעקב יבמות סי' מד.