מסיבת יום הולדת בשנת אבילות

אימי שתחי' נמצאת בתוך השנה על אביה, אנו בני המשפחה רוצים לחגוג לאבא שלנו (בעלה כמובן) יום הולדת של 60 שנה. החגיגה תתקיים בשבת שלמה שכל הבנים והבנות הנכדים והנכדות יהיו. במסגרת השבת יהיו סעודות שבת מלווים בדברי תורה שירה שמחה הקראות תוכניות וכדומה. האירוע יהיה בבית מלון. האם סיפור כזה מאושר ?

תשובה:

שלום רב.

אין חילוק באבילות בין שבת ליום חול אם אין זה אבילות בפרהסיא, אך אם מארגנים אירוע כזה עבור בעלה, ואם לא תשתתף בכל האירוע יראה הדבר כאבילות בפרהסיא יהיה מותר לה להשתתף בכל אירועי השבת הזו.

מקורות:

ר' שו"ת שאילת יעב"ץ חלק ב' סימן ק"פ.