אכילת מאפים של גדרון הנמכרים בשופרסל

האמן מותר לקנות מאפים ממאפיה הנמצאת בתוך סניפי שופרסל. המוצרים מגיעים קפואים מחברה שהכשרות היא מהדרין. המוצרים נמצאים במצב של לא מבושלים. במאפיה רק מכניסים לתנורים ואולי (אני מסתפק) מוסיפים גם ביצה ושומשום ללחמים.
יצויין שיש כשרות כללית על המאפיה של הרבנות המקומית, כשרות רגילה ולא מהדרין. האם מי שמקפיד על מהדרין רשאי לאכול ?

תשובה:

שלום רב.

השופרסל יש לו רשת מאפיות עצמאיות בתוך כל סניף הנקרא ״גידרון״ לגידרון יש כשרות מעולה של חתם סופר פתח תקוה. אבל לא על הסניף. אלא על הבצקים הקפואים שמגיעים לסניף מהארץ, אמנם מכיון שיש להם גם בצקים שמגיעים מחו"ל בכשרות נמוכה, אם יש משגיח במקום שאומר שהבצקים הם מהארץ והוא מדליק את התנור אפשר לאכול, אך אם אין משגיח במקום ואין ידוע בוודאות מהיכן הבצקים, ומי הדליק את התנור לא ראוי לאכול מזה

יום טוב ומבורך
הרב יוסף זריצקי

הצטרף לדיון

תגובה 1