אכילת דג בליל הסדר, תיקון שם הכתוב לא נכון במצבה

ברשות הרבנים, שתי שאלות:
1. אנחנו משפחה צמחונית, וכיון שאין אנו מכניסים בשר לתוך הבית, אין לנו כלים בשריים. השאלה היא בנוגע לליל הסדר: האם אפשר להשתמש בדג במקום הזרוע (כחד מ"ד בגמרא)? זה יהיה הרבה יותר נוח עבורנו שלא נצטרך להתעסק עם בשר.
2. לאחרונה גילינו טעות במצבה של אבי – השם של אביו כתוב לא נכון (נוטה במקום נתן). האם צריך לתקן (אנחנו לא כהנים)?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

1. אין טעם בהנחת דג בליל הסדר, יש ענין דווקא בזרוע של עוף של שאר בע"ח, עם זאת אין כל בעיה לא לאכול את הזרוע, אלא צריך שיהיה מונח על קערת ליל הסדר.

2. אין צורך לתקן את המציבה, עצם כתיבת השמות על גבי המציבה אינה חיוב אלא מנהג שנהגו, ולכן אם נכתב באופן שונה מעט אין צריך לתקן את השם.

מקורות:

1. סי' תע"ג סעיף ד' ומ"ב שם ס"ק ל"ב.

2. גשר החיים סוף פרק כ"ח.