מנהג עריכת הקפות שניות ועריכתם במקום שיש בו תערובת

בס"ד.
בהקפות שניות נוהגים להוציא את כל סיפרי התורה לתהלוכה ולהקפות ברחובות הקהילה שהיא מעורבות.
אבקש לדעת בפרוט ובמדוייק ככל שניתן את ההלכות והמקור לעינייןלסוגייה שכזו והאם נכון לקיים הקפות שניות במתכונת שכזו.אם כן אלו צעדים עלינו לנקוט והזהירויות, על מנת למנוע חילול כבודה של תורה ושל כל מהלך 7 ההקפות השניות.

תשובה:

הובא בספרים שהאר"י הקפיד מאוד לעשות ז' הקפות במוצאי יום טוב,  ומשום כך הונהג מנהג זה בהרבה מקומות, אך כמובן שיש לשמור מאוד על כבוד התורה וכשמוציאים אותו לרחובה של עיר יש לנהוג במשנה כבוד וזהירות, שלא ינהגו בו מנהג פוחזים ויזלזלו בכבודה של התורה, ולכן אם מחמת מנהג זה התורה מתחללת ברחובה של עיר והולכים בעירבוביא נשים וגברים יחדיו, הרי שיצא שכרה בהפסדה ואין לך ביזוי התורה גדול מזה וודאי שאין לעשות זאת.

מקורות:

מנהג האר"י הובא בשער הכוונות דף ק"ד ע"א ובבן איש חי וזאת הברכה סי' י"ז (וכתב שם שכן ראוי לכל אדם לעשות) ובכף החיים סי' תרס"ט סק"ל (וכתב שם שנכנס לכמה וכמה בתי כנסיות שראה בדרכו והקיף עמהם), וראה באריכות בשו"ת יביע אומר חלק ז' או"ח סימן נ"ו וביחווה דעת חלק א' סימן ע"ב, ור' במועדים וזמנים חלק ו' סימן ע"ט בשם שו"ת חמדת צבי.