תפילה ביחידות כשצריך לסייע בבית

מחילה אך אבקש תשובה בהקדם

אני מתפלל שחרית במיניין מוצמצם וכל מתפלל חשוב מאד.
לאישתי מאד קשה בבוקר לארגן את הילדים ( בשעה 700 ההסעות אוספים אותם לת"ת)
ועל מנת לעזור לאישתי אני מתפלל יחיד בבית וברוב המקרים תפילה מקוצרת.

אך עלי לפעול מבלי שאף אחד יפגע?

נ.ב
אין אפשרות להתפלל יותר מאוחר,

תשובה:

שלום רב.

באופן עקרוני החיוב להתפלל בציבור הוא חיוב שצריך כל אדם להשתדל לעשותו, אך אם אין אפשרות מחמת המצב בבית וכדו' יכול אדם להתפלל ביחידות. אמנם במקרה זה אם הינך משלים את המנין עשרה בבית הכנסת, חיובך גדול יותר ועליך לעשות מאמצים גדולים מאוד שתוכל להתפלל בבית הכנסת ולהשלים למנין עשרה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' צ' סעיף ט', ור' בספר פסקי תשובות שם אות ח' שהביא מקורות רבים בדברי הפוסקים לבאר את דברי השולחן ערוך שכתב לשון 'ישתדל אדם להתפלל עם הציבור'. במקרה שמשלים מנין עשרה, ר' בגמרא בברכות מז,ב שרבי אליעזר שחרר את טבי עבדו בשביל להשלים מנין עשרה אף שעבר בכך בעשה של 'לעולם בהם תעבודו', ור' שם בתוס' ד"ה מצוה דרבים, ובשולחן ערוך הרב סי' צ' סעיף י"ז שלמד מכך שתפילה בציבור גדולה ממצווה דאורייתא.