עליית חתן בר מצוה לתורה בתענית אסתר

בני נולד בט' באדר א' תש"ס. היום בו עליו לעלות לתורה הוא ט' באדר תשע"ג, אלא שזה יוצא ביום ג' ולכן רצינו שיעלה לתורה ביום חמישי, יא' באדר, הוא יום תענית אסתר.
שאלתנו: האם הוא יוכל לעלות לתורה ביום תענית אסתר או שעלינו לדחות את עלייתו לתורה ליום אחר? ואם כן, מהו? מתי עליו לעלות לתורה?
תודה ושבת שלום.

תשובה:

מועדים לשמחה.

אם הוא יתענה, ניתן יהיה להעלותו לתורה בתענית אסתר.

שיהיה במזל טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בני נולד ב יא באדר תשס״א העליה לתור היא ביום חמישי שזה תענית אסתר האם הילד יכול לעלות לתורה ובמידה שלא מתי הוא כן יוכל