כיבוס בגד בחול המועד כשאין לו אחר

יש לי בגד עליון אחד שבו אני משתמש בסעודה ומחמת החום הוא נודף ממנו ריח של זיעה האם מותר לכבס אותו בחול המועד . ומה הדין אם יש לי עוד בגד אבל הוא לא כ"כ מכובד. תודה רבה ומועדים לשמחה

תשובה:

מועדים לשמחה.

נחלקו הפוסקים אם כשאין לאדם אלא בגד אחד בזמנינו (שאין ניכר שזה הבגד היחיד שלו) מותר לכבסו או לא, ולמעשה יש להחמיר בזה, ועדיף לקנות בגד חדש מאשר לכבסו, ויש המקילים בזה. ואם הבגד עשוי מחומר סינטטי ואין לו בגד אחר, מותר לכבס אותו.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תקלד,א ומשנה ברורה שם סק"ט בשם הגר"א שבזמנינו שאין ניכר שאין לו רק חלוק זה אין להתיר זאת, וכן נקטו למעשה הפוסקים, ובסוף דבריו שם כתב שבחלוק של פשתן יש להקל בזה, וכן כתב בשמירת שבת כהלכתה פרק ס"ו סעיף ס"ו ובהערה שם שבחומר סינטטי יש להקל כשאין לו אלא בגד אחד. ובילקוט יוסף תקלד,א פסק להתיר גם בזמנינו כשאין לו אלא בגד אחד.