לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אכילה קודם תפילת ערבית

שלום רציתי לשאול האם אסור לאכול לפני תפלת ערבית או קריאת שמע של ערבית ומאיזה זמן בדיוק אסור ומה בדיוק נאסר לאכול

תשובה:

בחצי השעה שלפני זמן קריאת שמע ותפילת ערבית אסור לאכול סעודה דהיינו ליטול ידיים לאכילת לחם שיש בו שיעור כביצה [כפרוסה]

מקורות:

שו"ע או"ח סי' רלה ס"ב, במקרה שיש לאדם מנין קבוע שמתפלל בו, יש להקל על ידי הנחת סימן ע"ש במשנ"ב ס"ק יח לגבי שומר, ואמנם מנין קבוע לא מועיל לצורך אכילה, אולם נראה שסימן היכר דינו כשומר לענין זה.