מלאכת דבר האבד בחול המועד

שלום רב לכבוד הרבנים.
אני עובד שכיר ביקב של אדם שאינו שומר תורה, התבקשתי לעשות עבודה ביקב שהיא דבר האבד,
האם מותר לי או שעלי למצוא מישהו אחר שאינו שו"מ שיעשה את העבודה במקומי.
יצויין שבהתנדבות אני אחראי על הכשרות לאחר שהגוף שנותן את הכשרות שם, אינו משגיח כמו שצריך, ואם לא אהיה שם יתכנו בעיות של יין נסך.
תודה מראש
יוסי

תשובה:

שלום רב.

מותר לך לעשות זאת.

חג שמח.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תקמ"ב סעיף א' ברמ"א שם ובמשנה ברורה שם סק"ה שאף מלאכת אומן מותרת ואפילו שלא לצורך המועד, ואף שכתב המשנה ברורה שם שאם יכול להשיג נכרי שיעשה את המלאכה לכתחלה ראוי לעשות זאת, ביקב שאם יעסיק נכרים במקומו יש חשש יין נסך אין להחמיר בזה, ובפרט שאין זה דין על הפועל אלא על בעל הבית, ואם אינו חושש לחומרא זו מותר לפועל לעשות המלאכה.