צורת הנענועים בלולב

שלום לכבוד הרב.
מרן השו"ע כותב בסימן תרנא סעיף ט-הנענוע הוא שמוליך ידו מכנגדו והלאה וינענע שם שלש פעמים בהולכה ושלש פעמים בהבאה [טורף הלולב ומכסכס העלין בכל נענוע] ואחר כך מטה ידו לצד אחר ועושה כן וכן לכל צד מארבע צדדין ומעלה ומטה. הג'ה-וההולכה וההבאה היא עצמה הנענוע וכ"ו ..אבקש מכבוד הרב להסביר לי בפשטות כדי שאני יבין את דברי מרן והג'ה…

תשובה:

לדעת השולחן ערוך מוליך את הלולב פעם אחת ושם מנענעו ג' פעמים, ואחר כך מחזירו אליו ומנענעו ג' פעמים, ולדעת הרמ"א הניענוע הוא תוך כדי ההולכה וההבאה ומוליך ומביא ג' פעמים ועושה כסכוס בעלים תוך כדי ההולכה וההבאה.

חג שמח.

מקורות:
משנה ברורה שם.