לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פריסת ניילון על הסכך בשבת וחג מפני הגשמים

האם מותר להכין נילון לפני החג כדי לכסות את הסוכה מפני הגשמים .וכן האם מותר לכסותה בחג? בשבת? בחוה"מ

תשובה:

מותר, ומותר לכסות את הסכך באופן שמניח את הניילון ממש על הסכך בשבת וחג וחול המועד.

מקורות:

שו"ע הרב (סי' תרמ ס"י) על פי ד' המג"א שם, וכן פסק בשו"ת אגרות משה (או"ח ח"ה סי' לט אות ד) וגם שם כתב שיש להקפיד שלא להניח את הניילון על גבי כלונסאות שגבוהות טפח מהסכך.