שאלה חדשה מהאתר

שלום רב,
שמעתי ממישהו שקרא בספר שנקרא "עירין קדישין" של רבי ישראל מרוזין זצ"ל, שכתוב שם איפשהו, שבאחרית הימים הגויים יזרקו את עם ישראל לארץ ישראל והם יקימו להם מדינה (ממש במילים האלה [בגרסא הישנה]) ואז יבוא משיח.
אותו אדם שכח איזה מקום הוא קרא את זה, אם אפשר להעלות את המקור של הדבר ואיפה הוא כתוב באיזה חלק של הספר? תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

לא מצאתי בספריו 'עירין קדישין' מילים אלו, אך ראיתי שמובא בכמה מקומות שלפני פטירתו אמר שבעיקבתא דמשיחא יילחצו הגויים על היהודים לעלות לארץ ישראל, ואז תהיה בושה גדולה לעלות אליה, ואני אומר לכם כי עדיף לעלות לארץ ישראל מתוך חרפה ובושה מלחיות בכבוד גדול בגולה.