גיור קטן שנולד לבעלת ביצית ופונדקאית שאינם יהודים

כבוד הרב: האם אפשר לעשות גיור קטן אם הביצית היא של אישה לא יהודיה, הזרע של יהודי, והתינוק נולד אצל אם פונדקאית שאינה יהודיה? האב שיגדל את הילד (בבית יהודי) הוא יהודי. האם גיור קטן מחייב שני הורים יהודים או רק אחד זה מספיק, או שגיור קטן בעצם לא תלוי בהורים? תודה

תשובה:

שלום רב.

מאחר שהן בעלת הביצית והן הפונדקאית הינם גויות, הילד הינו גוי לכל דבר, וכפי שכתבת עליו לעבור גיור. גיור קטן נעשה ע"י בית דין ולא ע"י ההורים, משמעות הדבר מאחר שלקטן עצמו אין דעת להחליט על הגיור, בית הדין הוא שנותן תוקף לגיור. ודי בכך שההורים המאמצים יביאו לפני בי"ד קטן לגייר בכדי שבי"ד יגייר אותו.