מחילת העוונות ביום הכיפורים, ובליעת אוכל שבין השיניים

היי. אני חיי במשפחה חילונית ואני רוצה להתחזק
לכן יש לי שאלה לגבי הצום ביום כיפור (היום)
1 . זה נכון שמי שצם ושומר את יום כיפור ה' מכפר לו את כל החטאים שעשה?
2 . מי שנשאר לו אוכל בשיניים ובצום בולע אותם זה חילול הצום?

תשובה:

שלום רב.

ראשית שיהיה לך הצלחה רבה בחיזוקך, ושתזכה להתחיל את השנה החדשה בעלייה בעבודת ה' יתברך ובמצוותיו.

1. אכן הקב"ה מוחל על כל העוונות שבין אדם למקום ביום הכיפורים אך רק ביחד עם עשיית תשובה (שהיא חרטה על העבירות, עזיבת החטאים, ווידוי עליהם, וקבלה לעתיד שלא תחטא בזה עוד).

2. יש להוציא אוכל זה ולא לבולעו, אך אם בלע אין זה נחשב שלא צם, אלא יתכן שיש בזה איסור.

גמר חתימה טובה ובהצלחה רבה.

מקורות:

2. מכיון שזה פחות מכשיעור, ואף שחצי שיעור אסור מן התורה, אך מכיון שאין זה ראוי לאכילה אין זה אלא איסור דרבנן.