הסכום המומלץ לפדיון כפרות

מה הסכום המומלץ לפדיון כפרות?

תשובה:

שלום רב.

לכתחלה יש ליתן במחיר של תרנגול שחוט לכל אחד מבני המשפחה (שהוא בין 20 ל 30 ש"ח). ומי שנתברך במשפחה גדולה וקשה לו להוציא ממון רב כל כך יכול להקל לפדותם במחיר מוזל יותר.

מלבד ענין הכפרות, יש ענין חשוב לחלק הרבה צדקה בימים אלו, כמו שאומרים בתפילה 'ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה' וכן כתב הרמב"ם בהלכות תשובה פ"ב ה"ד 'מדרכי התשובה להיות השב צועק תמיד לפני השם בבכי ובתחנונים ועושה צדקה כפי כחו'.

גמר חתימה טובה.