אכילה במוצאי יום כיפור בלא הבדלה

שלום, הבנתי שאסור לאכול בצאת יום כיפור עד שלא עושים הבדלה אבל אצלי בבית לא עושים דברים כאלה, אז זה נחשב שלא צמתי?

תשובה:

שלום לך.

ראשית, אין קשר בין הצום לבין ההבדלה זה שני דינים שונים, גם אדם שלא עשה הבדלה נחשב שצם וקיים מצוה גדולה מאוד, ונשמר מלחטוא באיסור חמור של אכילה ושתיה ביום הכיפורים הקדוש. אך למעשה יש איסור נפרד שלא לאכול לפני הבדלה כמו כל מוצאי שבת, ולכן אני ממליץ לך אף שבבית הוריך לא נוהגים לעשות הבדלה, קח לך כוס מיץ ענבים או יין תאמר עליו את ברכת ההבדלה ואחר כך תאכל.

ואם יש לך נר ששבת מערב יום הכיפורים תברך גם ברכת 'בורא מאורי האש' בראייתו.

בברכת גמר חתימה טובה, והצלחה רבה.

מקורות:

סי' תרכ"ד סעיף ג'. ושתיית מים מותרת גם לפני ההבדלה על הכוס אם אמר הבדלה בתפילת שמונה עשרה של ערבית או שאמר 'ברוך המבדיל בין קודש לחול'.