לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צום ביום כיפור לאשה שהיה לה דימום בתחילת ההריון

אישה בהריון תחילת חודש שני היה דימום, בבדיקה אצל רופא נשים והוא אמר לא לצום זה לא יגרם כיווץ בגלל הצום ואז יכול להרגם הפלה.
מה ניתן לעשות ביום כיפור מבחינת אוכל ושתיה? מה כמות המותרת לאכילה ושתיה וכל כמה זמן?
האם ניתן בכל זאת לצום?

תשובה:

שלום רב.

בעיקרון דימום קל בבדיקה בתחילת הריון אינו סיבה המסכנת את ההריון ואינו מצריך לשתות בצום, אמנם אם הרופא אמר שעלייה לא לצום והוא רופא שומר מצוות, יש לשמוע לדבריו ולשתות לשיעורים, דרך השתייה לשיעורים היא פחות משיעור 'מלא לוגמיו' באדם בינוני שיעור זה הוא בין 35-40 סמ"ק, ניתן לשתות שיעור זה כל עשר דקות. בדרך כלל אין צורך להתחיל בשתיה מליל יום הכיפורים וניתן להמתין עד הבוקר ללא שתייה מכיון שהגוף ניזון מהשתיה שלפני הצום. וכן אין צורך לאכול במקרה כעין זה, אם אין הוראה אחרת מהרופא המטפל.

בהצלחה רבה וגמר חתימה טובה.