פירוש השם אילי או איליי

האם יותר נכון לקרוא לילד אילי או איליי ומהו פירוש השם ?

תשובה:

שלום רב.

אין שם כזה.

אלא שהאמריקנים שאינם יודעים לדבר עברית כהוגן, קרואים לאליהו, אילי, או איליי.

מי שאינו רוצה לעקם את פיו ולשונו ושפתו, ואינו עילג בשפתיו, מדבר לענין, וקורא לבנו .. אליהו… זה שם מאוד מתאים לעכשיו, עשרת ימי תשובה.  אגב, מאות ילדים שנולדו בימים אלו נקראו "אליהו".. (מפי המוהלים בארץ)..

גמר חתימה טובה.

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז מי היה רבי יעקב בר אילי ?? מסכת גיטין- דף כ,ב פרק ד הלכה ב גמרא:
    …מתניתא שהיה מיהודה וכתב לגרש בגליל. מגליל וכתב לגרש ביהודה אבל אם היו מיהודה וכתב לגרש ביהודה מגליל וכתב לגרש בגליל הרי זו מגורשת. אמר רבי אילי בתחילה צריך לומר אני פלוני שמיהודה עם כל שם שיש לי בגליל אם היה שרוי במקום אחר מגרש לאי זה שירצה. אמר ר' יוסי הדא דאת אמר לשעבר…
    וגם נמצא … מסכת יומא פרק א

    דף א,א פרק א הלכה א משנה שבעת ימים קודם ….. ארבע על ארבע שעבדים יושבים שם ומניפין לרבוניהם חייבין במזוזה לולים אלו על גב אלו חייבין במזוזה הן דו דרס אסקופתה ארעייתא ר' יוסה הוה מצטער דלא חמא לולא דר' איליי דהוה עביד מן דעתון דכל רבנן: ללישכת לא תנסון א"ר יוסי בי רבי בון כאן בראשון וכאן בשני:

  2. אם רוצים שם בארמית למה לא לקרוא אביי או רבא או פפא, גם בזה ניתן להיות "מקוריים" ו"משונים", וגם זה כתוב בתלמוד ירושלמי….

    אילי זה שם עברי מעוקם. (גם לשון ארמית היא לשון הקודש משובשת, כמבואר בגמרא גבי לשון תלמוד ירושלמי, בבבא קמא ו ע"ב, "האי תנא ירושלמי הוא, דתני לישנא קלילא",, ולכן אמר "חב במקום חייב.." באותה מידה במקום אליהו הם אומרים אילי.
    הנני לא ממליץ
    ואם כבר שם מודרני לאליהו: אליה.