עבודה בחול המועד

שנה טובה וחתימה טובה
שלום , אני אמור לחתן את בני כשבועיים אחרי חג סוכות ובחול המועד סוכות אני נמצא בחופשה מהעבודה שבה אני עובד כל יום עד השעה 17.00 שאלתי היא האם יש אפשרות לעסוק בטיפול בגינה , הכנת דשא סינטטי ( לא בשתילה ) צביעת קירות הגינה בחול המועד מפני שאם לא אוכל לעשות את המלאכות הללו אצטרך לקחת חופשה נוספת לביצוע העבודות .
בתודה אליהו

תשובה:

שלום רב.

אסור לעשות כן כיון שאסור לאדם לכוון מלאכתו למועד אף בדבר האבד, ובכל מקרה אם אפשר לשכור פועלים שיעשו זאת אין היתר לעשות מלאכה בעצמו בחול המועד בכל מצב אף אם יפסיד בכך את שכר הפועלים.

שיהיה בשמחות וגמר חתימה טובה.

מקורות:

סי' תקל"ח סעיף ו' וחזון איש סוף סימן קל"ה.