סוכה שיש דגל גדול המתנפנף מעליה

לכבוד הרבנים החשובים שליט'א

מה הדין לגבי דגל די גדול שמתנפנף מעל הסוכה האם הוא פוסל או לא

תודה רבה מראש על התשובות וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום רב,

אין זה פוסל את הסוכה, ואף אם עומד במקום אחד מותר לאכול תחתיו לכתחלה מכיון שאין ברוחבו שיעור ג' טפחים.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תרל"ב ומ"ב שם סק"ג.

ואף אם היה דבר עבה יותר מד' טפחים שנד ברוח מעל הסוכה, יתכן ולא היה פוסל את הסוכה מעיקר הדין, כמו שכתב הדעת תורה תרכו,ג על פי הגמרא בסוכה כא,ב שדבר שאין לו דין אהל לטומאה אינו פוסל לסוכה, ומבואר בפ"ח דאהלות שטלית המתנפנפת ברוח אינה מביאה טומאה אפילו כשהיא עומדת, ומשום כך אין זה פוסל את הסוכה, אך לכתחלה ודאי שראוי לדאוג שלא יהיה דבר כזה מעל הסוכה בזמן שאוכלים בה, כן כתב בספר סוכה כהלכתה %D

0 replies on “סוכה שיש דגל גדול המתנפנף מעליה”