להחזיר חוב ליורשים מבלי להודיע להם

שלום וברכה!
אני חייב סכום כסף מסוים לאדם שהלך לעולמו לפני תקופה והתלבטתי כיצד עלי לנהוג לגבי ההחזר למשפחתו מכיוון שאם אדבר אם אלמנתו היא לא תרצה שאחזיר מחמת ידידותנו עם המנוח ולכן חשבתי להכניס לחשבון הבנק של הקרן שהוקמה למען המשפחה אך אינני יודע האם יחשב כהחזר החוב מכיוון שלא ברור מתי ולמי יגיע הכסף בהמשך והאם צריך להודיע לאלמנה או ליורשים על ההחזרה כדי שתחשב כפירעון חוב?
יום טוב

תשובה:

אין צורך להודיע. אבל אם יש במשפחה בנות, יש לתת יותר מהחוב כדי שחלק הכסף שיגיע לבנים לאלמנה ולבנות מתחת גיל 12.5 (כל אלו אמורים להתפרנס מהירושה) יעלה על סכום החוב.

מקורות:

גם בגזילה אין חיוב להודיע והגזלן נפטר לאחר שהנגזל ראה את הכסף, אף שאינו יודע שהכסף נגזל והוחזר. עיין שו"ע חו"מ סי' שנה סעיף ב.

לכאורה אין הכסף צריך להגיע דוקא ליורשים, אלא גם אם יגיע למזון האלמנה ולמזון הבנות שלא בגרו, ייפרע החוב, שהרי היורשים חייבים לפרנס את האלמנה והבנות גם מכסף שלוו מבעלי חובות (עיין שו"ע אבן העזר סי' ק סעיף ב) והדין שבעל חוב שפרע למי שהנושה שלו חייב נפטר מחובו, עיין ש"ך חו"מ סי' קכח סק"ח.