הודעה לאדם שפגע על פגיעתו כדי שיבקש סליחה

שלום גמר חתימה טובה

אנחנו לפני יום הדין ודברים בין אדם לחביר נמחלים עד שירצה חביר ו

המקרה הוא : רב עיר מסוימת צעק בזמן שתקעתי בשופר ולאחר מכן התנצל וכתב מכתב סליחה והתנצלות , היו איתו עוד מקרים ואחד מהם כשהייתי משגיח כשרות בבי"ח מסויים בע"ש קם מתפלל בעזות מצח דפק על התיבה בביה"כ ואמרתי לו תרגע בנחת אני אעזוב ואתה תשאר ההנהלה של ביה"ח נתנה הוראה על השתלטות ויסגרו בית הכנסת וההנהלה לא עמדו בזה ונאלצתי לפרוש. וכאן השאלה האם לשלוח מכתב של הרב שיתנצל היות וכנראה שהרב לא עשה נכון כלפיי במקרה הזה תודה ומחילה פשוט מטבעי קשה לי להשאר עם יהודי שלא בלב אחד.

תבורכו מפי עליון.

תשובה:

שלום רב.

מן הראוי לאדם שיש בליבו קפידא על אדם אחר, ויתכן שאותו אדם אינו יודע מכך להודיע לו על קפידתו כדי שידע שעליו לבקש ממנו מחילה על כך, ולכן גם במקרה זה אם אינך מסוגל להעביר קפידתך בלא בקשת מחילה על ידי הרב, כדאי שתשלח לו מכתב ובו תביע את הקפדתך, ובכך ירבה השלום בעולם בעזרת ה'.

גמר חתימה טובה.