דרך הבדיקה לאיטר רגל

שלום,
התחלתי לעשות קשירת נעליים לפי ההלכה, בגלל שאני שמאלית ביד אני עושה כך גם בנעליים לפי שמאל (איטר) והבנתי שבודקים לפי הצעד הראשון ואז יודעים אם זה ימין או שמאל. לפי בדיקה זו קשה לי לדעת .. איך אני יכולה לדעת האם לעשות לפי שמאל שכך אני עושה .. או לעשות לפי ימין
תודה

תשובה:

שלום רב.

הבדיקה לענין זה היא במצב שאין צורך מיוחד בהליכה אלא הליכה סתמית באיזה רגל מתחיל פסיעתו, ואין זה סיבה אלא סימן המראה על רגלו החזקה יותר. ואם אינו יכול לבדוק בדרך זו, יכול לבדוק בדרכים נוספות, כמו כשאומרים לאדם לבעוט בקיר באיזה רגל בועט תחילה, או באיזו רגל עולה במדרגות תחלה וכן בקפיצה באיזו רגל קופץ תחילה.

מקורות:

שו"ת רע"א מהדו"ת תשובה מ"ג, שו"ת חתם סופר אבן העזר סי' צ"א, פתחי תשובה בסדר חליצה סק"ט ושו"ת בית שלמה אבן העזר תשובה ק"נ.