שטיפת הפה ביום כיפור כשהפה יבש

אדם הרגיל לשטוף פיו כל השנה, וקשה לו מאוד לתפקד בלא שטיפת פיו, האם מותר לו לשטוף פיו גם ביום כיפור?

תשובה:

שלום רב.

אם יש בדבר צורך גדול ומשתמש במים שאינם ראויים לשתיה כ'מי פה' וכדו' ניתן להקל בזה.

גמר חתימה טובה.

מקורות:

אף שיש שכתבו שיש איסור רחיצה בתוך חלל הפה (ר' בשו"ת דובב מישרים ח"א סי' קכ"ד ובמטה אפרים תריג,ג ובאלף למטה שם). אך במשנה ברורה (תריג,יא) לא משמע כך אלא שהאיסור לשטוף הפה הוא רק שמא יבלע מעט מים, ואם שוטף במים שאינם ראויים לאכילה שגם אם יבלעם לא יעבור על איסור אין לחשוש לזה בשעת צורך גדול.