ייעוץ

שלום רב!
אני בחורה בת 19 חרדית ב"ה,
לצערי הרב כשהייתי יותר קטנה ראיתי סרטים גרועים מאוד,
והם גרמו לי למחשבות והרהורים רעים,אני מרגישה שזה הניסיון שלי אך איני יודעת איך להתמוד עימו, מה שהכי מפריע לי בזה שההרהורים מתחילים לי לאחר שאאני רואה גבר כלשהו יכול להתאים לי ואז מתחילים ההרהורים, אני מפחדת בעיקר מזמן השידוכים שלי וכן לאחר החתונה
מה אני עושה?
תודה רבה וגמר חתימה טובה!

תשובה:

שלום רב.

לא קל להסתובב עם תחושות קשות כאלו כמו שאת מסתובבת, הרגשה של "הרסתי לעצמי בידיים את המשך החיים…"

אך היות וחסרים לי הרבה פרטים בקשר אלייך, אינני יכול להתייחס באופן חד משמעי לדברים.

אין ספק שאם תשבי עם מישהו חכם לנתח את הדברים תצליחי להגיע לתשובה הנכונה ביותר עבורך, אך קחי בחשבון שיהיה עלייך לפרט – מה בדיוק ראית, באלו הרהורים מדובר? כמה זמן את עסוקה בזה במשך היום, ועוד… רק לאחר כל המידע הנ"ל יהיה ניתן לענות לך ולמצוא עבורך את הדרך אשר תלכי, ומעשייך אשר תעשי. משום שיתכן מאד והמחשבות שאת מתמודדת איתן הן נורמטיביות לבחורה בגילך, אלא שאצלך הן מתעצמות לאחר מה שראית, רק שאינך יודעת שכל אחת מתמודדת ואת משליכה זאת על מה שהיה. ויתכן והן חורגות מגדר הנורמה.

נ.,ב.

למרות כל הנכתב לעייל, ברור לי שטיפול ממוקד  – בכיוון של CBT יוכל לעזור לך מאד.

בברכה להצלחה

הרב יהודה ליב אוירבך

לקביעת פגישה: