צום יום כיפור לאשה בחודש שמיני

אישה בהריון בתחילת חודש שמיני, מה דינה לגבי צום יום הכיפורים?

תשובה:

שלום רב.

אשה שיש לה הריון תקין, חייבת לצום ביום כיפור, אפילו אם היא בחודש השמיני להריונה. במקרים חריגים, יש להיוועץ ברופא שומר תורה ומצוות אם יכולה לצום.
(יש לציין שגם אם כדי לצום היא צריכה לנוח כל היום בבית, ולא ללכת בכלל להתפלל, היא חייבת לנוח כדי שתוכל לצום, שזהו מצוות היום, ואף אם בעלה יצטרך להשאר בבית לשמור על הילדים עליו לעשות כן אף שלא יוכל להתפלל בבית הכנסת, והכל לפי הענין).

גמר חתימה טובה וצום קל.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תרי"ז סעיף א'. וכן מובא בהליכות שלמה פ"ו ה"א מהגרש"ז אוירבאך זצ"ל שגם בזמננו חייבות מעוברות בכל חודשי הריונם בכל דיני התענית, מלבד היכן שעל פי הרופא היא צריכה לאכול או לשתות. כיון שכל אשה בריאה שהריונה תקין ולא הפילה בפעמים קודמות, אין כל סיבה על פי דעת הרופאים שהצום עלול להזיק לה או לעוברה.