סדר קשירת וחליצת הנעליים לאיטר

שלום,
התחלתי לקשור שרוכים לפי ההלכה, אני שמאלית והבנתי שצריכה לעשות לפי סדר אחר .. אני עושה לפי סדר זה – שמה נעל ימין אח"כ נעל שמאל.. קושרת קודם ימין אח"כ שמאל .. שחולצת את הנעליים- מתירה קשר ימין ואח"כ שמאל.. חולצת נעל שמאל ואחר- כך ימין .. האם הסדר נכון? תודה

תשובה:

שלום רב.

סדר הקשירה הוא כפי שכתבת, לבישת נעל ימין ואחריה שמאל, קשירת נעל ימין ואחריה שמאל.

ולענין החליצה אין ענין להקדים חליצת השרוכים בימין, אלא לחלוץ השרוכים יחד עם חליצת הנעליים בשמאל תחילה.

מקורות:

לענין הקשירה, משנה ברורה סי' ו' סק"ו, ולענין החליצה, בשו"ע שם סעיף ה' פסק לחלוץ של שמאל תחילה ולא הזכירו הפוסקים פתיחת השרוכים, ור' בשו"ת אז נדברו חלק ה' סימן כ"ו שכתב שאין צריך להקדים חליצת השרוכים לפני הנעליים, ואין לחלק בזה בין איטר לשאינו איטר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. במחילה מכבוד תורתו אך הלכה מפורשת היא בשו"ע סימן ב' הלכה ד' שקודם נועל נעל ימין ואח"כ נעל שמאל וקושר ואחר מכן קושר של ימין אשמח מאוד לשמוע תגובה

  2. למגיב אריה ברדא דברים אלו נכונים אצל אנשים ימנים (ימין שמאל שמאל ימין). אבל איטרים (איטרי יד? או רגל? או שניהם?) נועלים וקושרים כפי שכתב הרב (ימין שמאל ימין שמאל).