חציצה לאחר ניתוח

שלום,אני שבועיים אחרי ניתוח קיבה,ויש לי פצעים בבטן שעדיין מגלידים, יום המקווה קרב, ואינני מסוגלת לקלף את הגלד מאחר וזה כואב מאוד וגם עמוק. מה עושים? האם זה חוצץ?

תשובה:

יש לרכך היטב במים פושרים/חמימים את מקום הפצעים, [ואין לגרדם!], וכאשר הפצע יהיה רך ניתן לטבול עמו.

יש להשתדל עשות זאת קרוב ממש לטבילה [גם אם רוחצים בבית, יש לרככו שוב לפני הטבילה בחדר האמבטיה שבמקוה].

כל זה רק אם אין שם חוטים או סיכות של מקום התפירה, שבמקרה כזה שיש תפרים ישנם כמה דברים שצריך לברר לפני שהולכים למקוה.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קצח ס"ט, סד"ט (ס"ק כג) ושיעורי שבה"ל שם ד"ה אע"פ.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אינני רואה היגיון לקשר את זה לנושא של יותר משבוע או פחות, כיון שזה ודאי לא טפל לגוף. כל הדיון כאן הוא רק אם להגדיר זאת כאינו מקפיד. וידוע כמה החמירו בזה לגבי גבס וכו', שאפילו שזה כמה שבועות לא הקלו אלא לכאלושזה מקרוב באו וחוששים שאם נחמיר עליהם ימנעו בכלל מהטבילה.